SOS zetel kopen met een kat of hond in huis - Umber & Smoke
  • Lorem ipsum

SOS zetel kopen met een kat of hond in huis

19 Nov 2020
door Umber & Smoke

In deze blog geven we je tips over welke zetel je het best koopt om zowel jou als je huisdier gelukkig te maken.

Bij het kopen van een zetel met een huisdier in huis, is het vooral belangrijk om te kijken naar de stof van de zetel. Elk huisdier is anders, dus afhankelijk van jouw noden kan je beslissen welke stof een goede fit is met jouw dier. We sommen hieronder de voornaamste pijnpunten voor je op.

 

1. Nagels

Heeft je huisdier de neiging om je zetel als krabpaal te gebruiken? Vermijd dan geweven stoffen, daarin kunnen huisdieren lusjes trekken en blijven ook haren hardnekkiger zitten.

Goede stoffen tegen de nagels van je huisdier:

- Velvet of ribstoffen - bij velvet stoffen worden lusjes doorgeknipt en ontstaat een zachte stof van korte haartjes - deze stof is dus zeer geschikt tegen de nagels van je huisdier.

- (Kunst)leer - Bij (kunst)leer kan je huisdier niet met zijn nagels in de stof, maar hou er rekening mee dat leer niet volledig krasvrij is. Sommige kunstleren alternatieven zijn krasbestendiger dan echt leer. 

 

2. Haren

Verliest je huisdier veel haar?
Kies vooral een kleur die aanleunt bij de kleur van de haren van je huisdier. Heb je bijvoorbeeld een witte kat? Koop dan geen zwarte zetel maar een lichtere tint.

Qua stofkeuze is kunst(leer) hier de gemakkelijkste stof omdat de haren gemakkelijk van de zetel te halen zijn. Stof kan zeker ook, maar dan heb je wel een borstel nodig om de haren gemakkelijk te verwijderen. Velvet is hier een zeer goed alternatief voor kunstleer.

Check ook zeker even dit: kan je de zetelkussens eruit halen om erachter te kuisen? Indien niet, vermijd dan diepe groeven (haar is hier moeilijker te verwijderen). 

 

3. Vlekken

Deze sectie is ook van toepassing voor kinderen en morsers ;).

Tegen vlekken is (kunst)leer de beste optie omdat je deze gemakkelijk kan afkuisen. Hier geldt ook dat kunstleer vaak bestendiger is tegen vlekken dan echt leer.

Sommige mensen hebben echter liever een stoffen zetel, en dat kan zeker ook. Ga bij voorkeur voor een polyester zetel. Polyester is een synthetische stof, waarbij vuil niet in de vezel kan dringen. Is er gemorst op de zetel, neem dan zo snel mogelijk het vuil af met een vochtige doek. 

Vraag ook of de stof geïmpregneerd is. Geïmpregneerde stoffen kregen een laagje vuilafstotende vloeistof. Dit is geen wondermiddel maar geeft je wel iets meer tijd om een vlek op te kuisen. Is de stof nog niet geïmpregneerd? Dan kan je dit ook zelf doen met een vuilafstotende spray. 

 

4. Geur

Is je huisdier niet zo welriekend? (Kunst)leren zetels absorberen nagenoeg geen geuren. Wil je toch graag een stoffen zetel, ga dan opnieuw voor een synthetische stof of leg een dekentje in je zetel.

 

 

Om af te sluiten zou ik graag nog 2 hardnekkige vooroordelen de wereld uit helpen:

- Het is niet omdat je een huisdier hebt dat een stoffen zetel niet mogelijk is.

- Kunstleder is vaak een heel waardig en betaalbaar alternatief voor echt leer. De kwaliteit hiervan is de laatste jaren erg omhoog gegaan.

 

Check hieronder de lijst van onze favoriete catproof/dogproof zetels

Zetel 4-zit in velvet ribstof Aged Gold van HKLiving

 

Hoekzetel Recycle Leer cognac

 

Havana

Havana 5-zit in ribstof Levis

 

Rodeo

Zetel 4-zit Recycle leer zwart

 

Rodeo 4-zit velvet honing geel

 

Voor vragen of advies: [email protected]

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »