• Lorem ipsum

Het kiezen van een nieuwe zetel is niet altijd makkelijk. Naast de stof en de kleur, moet je ook de geschikte opstelling kiezen. Natuurlijk wil je dat je nieuwe zetel aan al je wensen voldoet. Daarom geven we je een aantal tips om de juiste opstelling te kiezen; een hoekzetel, een comfortabele divan of een zetel met bijpassende poef?

 

Wat is nu het verschil tussen een hoekzetel en een divan?

Een hoekzetel is een zetel waarbij de rugleuning (en rugkussens) doorlopen in de hoek. Hierdoor creëer  je extra zitplaatsen. Hoekzetels zijn vaak smaller dan divans - aangezien je langs 2 kanten kan zitten mag de zitdiepte niet te diep zijn. 

Een Divan of chaise longue zetel heeft een deel om je benen languit op te leggen. Er is geen rugleuning maar een arm aan de zijkant. Het divangedeelte is vaak lekker breed zodat je er met twee comfortabel kan liggen. Een divanzetel is doorgaans goedkoper dan een hoekzetel omdat deze minder rugkussens heeft.

Hoekzetel


Ontvang je veel bezoek? Dan is een hoekzetel ideaal voor jou en al je gezelschap. Een hoekzetel komt in vele maten. Naast de mogelijkheid om veel bezoek te ontvangen, kan je in een hoekzetel ook heerlijk languit liggen.

Wil jij graag een moderne hoekzetel, die perfect gecombineerd wordt met luxe comfort?

Ontdek onze Toulouse hoekzetel >>

Hoekzetel Havana

Een hoekzetel past perfect in zowel grote als kleine leefruimtes. Daar waar je misschien in een kleine woonkamer een kleinere zetel zou plaatsen met meerdere kleine meubels. Raden wij je aan een grotere zetel; zoals hoekzetel of divanzetel in een kleine ruimte te plaatsen voor een rustig en harmonieus gevoel.

Droom jij van een hoekzetel waar je lekker in kan wegzakken? 

Ontdek onze Havana hoekzetel >>

Hoekzetel Havana

Divanzetel


Wil je liever lekker languit in je zetel kunnen liggen en genieten van je favoriete serie, film of boek? Dan is een divanzetel de perfecte keuze. In een divan kan je vaak met 2 naast elkaar languit liggen, in een hoekzetel kan maar 1 persoon dat.

Je kan bij onze verschillende divanzetels kiezen; met stevige zitkussens of zachtere zitkussens naargelang het zitcomfort. Bij een divanzetel heb je veel opties qua formaat en opstelling. Je kan ook altijd kiezen of je de divan aan de linker- of rechterkant van je zetel wilt. Het verschil met de hoekzetel is dat een divanzetel niet doorloopt in de hoek, het loungegedeelte bij een divan loop mooi door in een open L-structuur. 

Zoek jij een stijlvolle divanzetel waar je niet moet kiezen tussen comfort en stijl?

Ontdek onze Napoli divanzetel >>

Hoekzetel Napoli

Zetel met poef


Als alternatief voor een divanzetel, kan je ook kiezen voor een zetel met poef. Met deze opstelling kan je eigenlijk niets mis doen, omdat je heel flexibel bent met je opstelling. Als je bezoek hebt, is het een extra zitplaats, je kan het als salontafel gebruiken, je kan er alleen of met 2 je benen languit op leggen... Het voordeel van een poef is dat je deze altijd makkelijk kan verplaatsen. Je kan bij elke zetel altijd een bijpassende poef of hocker bestellen (vaak in verschillende formaten).

Zoek jij een stijlvolle divanzetel waar je niet moet kiezen tussen comfort en stijl?

Ontdek onze Oslo zetel met poef >>

Hoekzetel Oslo

Een zetel op maat van jouw thuis


Wist je dat bij Umber & Smoke alle zetels modulair zijn? Dat wil zeggen dat je elke zetel in ontzettend veel opstellingen en in meer dan 100 stoffen kan krijgen. De opties zijn eindeloos!
Bij onze modulaire zetels kan je de afmetingen en opstelling op maat kiezen en de verschillende elementen eindeloos combineren. Je kan je zetel ook altijd combineren met een bijpassende eenpersoonszetel, loveseat en poef.

We helpen je graag verder met het kiezen van de perfecte zetelcombinatie zodat je zeker je droomzetel in huis haalt!
Soho