Tips & Inspiratie - Keuzestress bij een nieuwe zetel: hoekzetel of divan? - Umber & Smoke
  • Lorem ipsum

Keuzestress bij een nieuwe zetel: hoekzetel of divan?

4 Jan 2023

Het kiezen van een nieuwe zetel is niet altijd makkelijk. Naast de stof en de kleur, moet je ook de geschikte opstelling kiezen. Natuurlijk wil je dat je nieuwe zetel aan al je wensen voldoet. Daarom geven we je een aantal tips om de juiste opstelling te kiezen; een hoekzetel, een comfortabele divan of een zetel met bijpassende poef?

 

Wat is nu het verschil tussen een hoekzetel en een divan?

In tegenstelling tot een divanzetel heeft een hoekzetel rugkussens. De rugleuning loopt bij een hoekzetel door tot in de hoek waardoor je met een extra lendekussen in de rug een extra zitplaats krijgt. Hoekzetels zijn vaak minder breed en duurder dan divanzetels.

Een Divan of chaise longue zetel heeft geen rugkussens of kussens aan de zijkant. Het divangedeelte is vaak breder dan bij de hoekzetel zodat je er met twee gezellig op kan liggen. Een divanzetel is doorgaans goedkoper dan een hoekzetel omdat deze minder rugkussens heeft.

 

Hoekzetel

Hoekzetel Havana

 

Ontvang je veel bezoek? Dan is een hoekzetel ideaal voor jou en al je gezelschap. Een hoekzetel komt in vele maten. Naast de mogelijkheid om veel bezoek te ontvangen, kan je in een hoekzetel ook heerlijk languit liggen.

 

Havana Hoekzetel

 

Een hoekzetel past perfect in zowel grote als kleine leefruimtes. Daar waar je misschien in een kleine woonkamer een kleinere zetel zou plaatsen met meerdere kleine meubels. Raden wij je aan een grotere zetel; zoals hoekzetel of divanzetel in een kleine ruimte te plaatsen voor een rustig en harmonieus gevoel.

 

Divanzetel

Divan Napoli
Wil je liever lekker languit in je zetel kunnen liggen en genieten van je favoriete serie, film of boek? Dan is een divanzetel de perfecte keuze. Je kan bij onze verschillende divanzetels kiezen; met stevige zitkussens of zachtere zitkussens naargelang het zitcomfort. Bij een divanzetel heb je veel opties qua formaat en opstelling. Je kan ook altijd kiezen of je de divan aan de linker- of rechterkant van je zetel wilt. Het verschil met de hoekzetel is dat een divanzetel niet doorloopt in de hoek, het loungegedeelte bij een divan loop mooi door in een open L-structuur. Bovendien heb je bij de meeste divans de mogelijkheid om met twee naast elkaar languit te liggen.

 

Zetel met poef

Cloud Zetel


Als alternatief voor een divanzetel, kan je ook kiezen voor een zetel met poef. Met deze opstelling kan je eigenlijk niets mis doen. Dankzij het compacte formaat past deze zetel in elke woonkamer. Bij grote leefruimtes is het belangrijk dat je naar sfeer en gezelligheid een grote zetel kiest zodat de ruimte goed gevuld wordt. Je kan bij je zetel ook altijd een bijpassende poef of hocker bestellen. Het voordeel van een poef is dat je deze altijd makkelijk kan verplaatsen.

 

Napoli Hocker

 

Wist je dat je bij ons modulaire zetels kan samenstellen aan de hand van elementen en een uitgebreid assortiment aan stoffen? 

Bij onze modulaire zetels kan je de afmetingen en opstelling exact op maat kiezen en de verschillende elementen eindeloos combineren. Je kan je zetel ook altijd combineren met een bijpassende eenpersoonszetel, loveseat en poef.

We helpen je graag verder met het kiezen van de perfecte zetelcombinatie zodat je zeker je droomzetel in huis haalt!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »