Ons Verhaal

Umber & Smoke is een door gezelligheid geïnspireerde interieurwinkel en -webshop waar je
originele meubels en decoratie vindt voor je woon- en eetkamer aan een betaalbare prijs.

De naam Umber & Smoke verwijst naar twee van de basiselementen - aarde en vuur -
waarrond de stijl is opgebouwd; Denk natuurlijke materialen, warmte, zachte verlichting,
aardse kleuren, texturen, comfort, creativiteit, fauna & flora.

We nemen de tijd om een origineel en stijlvol assortiment samen te stellen, dat een plaatsje
in elk interieur verdient.

Laat je inspireren in onze winkel in Gent, waar sfeerschepping en warmte voor klanten centraal
staan, en geniet tegelijk van de gemakken van een webshop.

 

Openingsuren:
- Dinsdag 10u30 - 18u
- Woensdag 10u30 - 18u
- Donderdag 10u30 - 18u
- Vrijdag 10u30 - 18u
- Zaterdag 10u - 18u
- Elke eerste zondag van de maand (shop zondag) van 13u - 17u
 
Jaarlijks verlof: 9 t.e.m. 15 augustus - webshop blijft doorlopend open
 
Online bestellen:
Wij verzenden gratis naar België (vanaf €50) en Nederland (vanaf €100).
Je kan ook gratis je bestelling komen afhalen in de winkel.
 
Umber & Smoke
Dampoortstraat 91
9000 Gent
09/329.34.33
[email protected]
 
*WIJ VERHUIZEN* Vanaf september kan je ons vinden in ons gloednieuwe winkelpand op de hoek van de Vlaamsekaai en de Zalmstraat. Hier kunnen we je nog veel meer meubelen tonen en nog meer inspireren, we kijken er al naar uit! 
 
Parkeren
Je kan betalend parkeren in de straten rondom de winkel. Gratis voor de eerste 20 minuten en daarna aan 1,5 euro/uur.
Er zijn een aantal grote, betalende parkings dichtbij:
- Parking station Gent Dampoort, op 3 minuten wandelen van de winkel. Tarief 1,67 euro/uur. Ligt nog net buiten de Lage Emissie Zone.
- 'Parking Zonder Naam', op nog geen 2 minuten wandelen van de winkel. Tarief 1,5 euro/uur. Ligt in de Lage Emissie Zone.
 

Het Umber & Smoke team

Het afgelopen jaar zijn we, dankzij jullie, heel wat gegroeid. Het wordt dus tijd dat we onszelf eens voorstellen.

 

Lola is de oprichtster van Umber & Smoke. De kernwaarden van de winkel zijn een weerspiegeling van haar persoonlijkheid: warm, gezellig en toegankelijk. Ze zette de stap van marketing naar interieur omdat ze vond dat er een groot gebrek was aan leuke, betaalbare meubelwinkels. Door continue actief op zoek te zijn naar nieuwe merken en producten kent ze de markt op haar duimpje en helpt ze het liefst klanten en bedrijven aan de beste match voor de inrichting van hun stek. Haar doel is om de Belgische woonkamer wat gezelliger en origineler te maken, en dat hoeft absoluut niet moeilijk of duur te zijn. 

 

Geflankeerd door Oscar (links), de store manager en eerste werknemer van Umber & Smoke. Oscar staat elke dag klaar om je met zijn sprankelende persoonlijkheid te ontvangen en te helpen bij de keuzes in de winkel. Hij heeft veel ervaring in Retail en communicatie, laat je altijd welkom voelen en volgt je bestelling op de voet op. Hij kan je als de beste advies geven over alle meubels, en zijn passie voor zetels maakt dit z'n specialiteit! Oscar is een Gentenaar met Limburgse roots, en zijn bubbly persoonlijkheid zal sowieso je hart veroveren. 

 

Pepijn (rechts) hielp als partner van Lola al even achter de schermen mee. Hij heeft nu zijn job als Aankoper opgegeven om voltijds mee te helpen om de toekomst van Umber & Smoke verder uit te bouwen.  Pepijn is o.a. verantwoordelijk voor de werking van de webshop, logistiek, aankoop en nog veel meer. Hij zorgt er dus voor dat wij de beste prijzen kunnen aanbieden aan jou als klant! Pepijn blijft altijd rustig, heeft ondernemersbloed, en bespreekt het liefst zijn zaken op café met een pintje. Je mag hem altijd sturen voor een drankje en een mogelijke samenwerking. 

 

Staan niet op de foto maar zijn ook deel van de Umber & Smoke familie: Alexanne, Imke, Julie en Aurelie: onze fantastische flexi's die onze klanten met veel liefde ontvangen en bijspringen waar nodig!