Ons Verhaal

Umber & Smoke is een door gezelligheid geïnspireerde interieurwinkel en -webshop waar je
originele meubels en decoratie vindt aan een betaalbare prijs.

De naam Umber & Smoke verwijst naar twee van de basiselementen - aarde en vuur -
waarrond de stijl is opgebouwd; Denk natuurlijke materialen, warmte, zachte verlichting,
aardse kleuren, texturen, comfort, creativiteit, fauna & flora.

We nemen de tijd om een origineel en stijlvol assortiment samen te stellen, dat een plaatsje
in elk interieur verdient.

Laat je inspireren in onze winkel in Gent, waar sfeerschepping en warmte voor klanten centraal
staan, en geniet tegelijk van de gemakken van een webshop.

Openingsuren:
- Dinsdag 11u - 18u30
- Woensdag 13u - 18u30
- Donderdag 11u - 18u30
- Vrijdag 11u - 18u30
- Zaterdag 10u - 18u
 
Collectief verlof 2022: Onze winkel is gesloten van di 16 juli t.e.m. vr 26 juli. De webshop blijft doorlopend open! 
 
Online bestellen:
Wij verzenden gratis naar België (vanaf €50) en Nederland (vanaf €100).
Je kan ook gratis je bestelling komen afhalen in de winkel.
 
Umber & Smoke
Vlaamsekaai 125
9000 Gent
09/329.34.33
[email protected]
 
*WIJ ZIJN VERHUISD* Sinds 28 augustus 2021 vind je de winkel in ons gloednieuwe winkelpand op de hoek van de Vlaamsekaai en de Zalmstraat. Hier kunnen we je nog veel meer meubelen tonen en nog meer inspireren!
 
Parkeren
Wij hebben 4 gratis parkeerplaatsen aan de winkel. Rijd de parking op, links van de etalage op de Vlaamsekaai.
 
 

Het Umber & Smoke team

Het afgelopen jaar zijn we, dankzij jullie, heel wat gegroeid. Het wordt dus tijd dat we onszelf eens voorstellen.

 

Lola is de oprichtster van Umber & Smoke. De kernwaarden van de winkel zijn een weerspiegeling van haar persoonlijkheid: warm, gezellig en toegankelijk. Ze zette de stap van marketing naar interieur omdat ze vond dat er een groot gebrek was aan leuke, betaalbare meubelwinkels. Door continue actief op zoek te zijn naar nieuwe merken en producten kent ze de markt op haar duimpje en helpt ze het liefst klanten en bedrijven aan de beste match voor de inrichting van hun stek. Haar doel is om de Belgische woonkamer wat gezelliger en origineler te maken, en dat hoeft absoluut niet moeilijk of duur te zijn. 

Daarna kwam Oscar, de store manager en eerste werknemer van Umber & Smoke. Oscar staat elke dag klaar om je met zijn sprankelende persoonlijkheid te ontvangen en te helpen bij de keuzes in de winkel. Hij heeft heeft een diploma interieurstylist op zak en laat je altijd welkom voelen. Hij kan je als de beste advies geven over alle meubels, en zijn passie voor zetels maakt dit z'n specialiteit! Oscar is een Gentenaar met Limburgse roots, en zijn bubbly persoonlijkheid zal sowieso je hart veroveren. 

Pepijn hielp als partner van Lola al even achter de schermen mee. Hij heeft uiteindelijk zijn job als Aankoper opgegeven om voltijds mee te helpen om de toekomst van Umber & Smoke verder uit te bouwen.  Pepijn is o.a. verantwoordelijk voor de werking van de webshop, logistiek, aankoop en nog veel meer. Hij zorgt er dus voor dat wij de beste prijzen kunnen aanbieden aan jou als klant! Pepijn blijft altijd rustig, heeft ondernemersbloed, en bespreekt het liefst zijn zaken op café met een pintje. Je mag hem altijd sturen voor een drankje en een mogelijke samenwerking. 

Vincent is ontfermt over het magazijn en de leveringen in de buurt. Hij is onze immer enthousiaste 'teddybeer' en de handige Harry van het team. Met zijn behulpzame karakter is hij de perfecte man om jou met de glimlach van je nieuwste meubels te voorzien. Ontspannen doet hij thuis met goed gezelschap, een drankje en een vinylplaat van Glenn Miller. 

Hanne is onze nieuwste aanwinst bij Umber & Smoke. Ze zorgt dat de website up to date is en volgt je bestelling op de voet op. Als er een probleem is helpt ze jou met plezier verder - bij Hanne kan je terecht met al je vragen. Met haar rustgevende karakter stelt ze mensen direct op hun gemak. In deze job kan ze haar passie voor kunst & architectuur combineren met het helpen van mensen. Na haar globetrotter verleden in Londen, Amsterdam en Brussel heeft ze van Gent haar nieuwe thuis gemaakt, en daar zijn wij heel blij om! Net zoals ons houdt ze van Gent, waar het gezellig en toch levendig is. In haar vrije tijd houdt Hanne zich graag bezig met DIY projectjes (zelf uitgesproken [dɪj]) - ze ziet het mooie in imperfecte spullen met een verhaal. Haar interieurstijl thuis is een mix van oud & nieuw.

Staan niet op de foto maar zijn ook deel van de Umber & Smoke familie: Alexanne, Margot, Julie en Aurelie: onze fantastische flexi's die onze klanten met veel liefde ontvangen en bijspringen waar nodig!