10 interieurtips voor een smalle woonkamer - Umber & Smoke
  • Lorem ipsum

10 interieurtips voor een smalle woonkamer

27 Apr 2020
door Umber & Smoke

1.      Kleur op de muur

Geef de lange zijwanden een lichtere kleur dan de korte dwarsmuren. Zo creëer je een optisch effect dat de ruimte breder doet lijken. In rijhuizen zitten de ramen vaak in de korte muren, daardoor lijkt de ruimte nog smaller. Warme kleuren en patronen zorgen ervoor dat de achterste muur dichterbij komt.

 

2.      Wanddecoratie

Wij zijn sowieso geen fan van lege muren, en vooral niet als je hele lange muren hebt. Breek de lengte van de muur door decoratie aan je muren te hangen. Kies eerder voor grote stukken dan vele kleine want rommelig oogt ook kleiner. Ronde wanddecoratie zorgt voor nog meer diepte (zie puntje 6).


Wandmand Naturel €45

 

3.      Spiegels

Spiegels maken een ruimte sowieso optisch groter. Altijd een goed idee dus om je lange muren op te vrolijken met spiegels.

 

Organische spiegel €159

By-Boo

 

4.      Vloer

Nog zo’n optische truc om je ruimte groter/breder te laten lijken is om je plankenvloer in de breedte te leggen (parallel met kortste muur). Ook naadloze vloeren zoals bijvoorbeeld gietvloeren zorgen voor een ruimtelijk gevoel.

 

5.      Opstelling meubels

Ga niet per se voor kleine meubels, maar kijk eerder naar een opstelling die de ruimte vergroot. Vaak heb je de neiging om je zetel met de rug tegen de langste muur te zetten. Probeer eens om je zetel dwars te zetten, parallel met de kortste muur. Op die manier maak je een knus hoekje, die de ruimte breekt in lengte. Je kan bijvoorbeeld een 3-zit in combineren met een fauteuil, waardoor je nog steeds een doorgang hebt.

 

3-zit Recycle Leder €1199 (3 kleuren)

 

Loveseat Velvet €649 (13 kleuren)

 

6.      Ronde vormen

Wat kan helpen bij het creëren van die hoekjes zijn ronde vormen – Ga bijvoorbeeld voor een rond vloerkleed.

Ook een ronde of ovalen tafel in plaats van een rechthoekige tafel in de lengte zal je ruimte breken.

 

Rond vloerkleed Arctic van Lorena Canals €749

Arctic

 

7.      Smalle salontafel

Smalle salontafels zijn een goede manier om je ruimte breder te doen lijken, ook als je zetel toch parallel aan de muur staat. Je kan ook altijd een leuke bank als salontafel gebruiken. In principe moet er minimum 40 cm afstand zijn tussen je zetel en je salontafel om ergonomisch comfortabel te zijn.

 

Salontafel van Mangohout €419

Salontafel

 

Salontafel Glazed Black van Zuiver €469

Zuiver

 

 

8.      Multifunctioneel meubilair

Zorg ervoor dat je je meubels op meerdere manieren kan inzetten. Gebruik bijvoorbeeld een poef als bijzettafel  door er een schaal op te zetten, of als extra zitplaats als je bezoek hebt.

 

Poef Velvet als salontafel €299 (12 kleuren)

 

 

9.      Luchtigheid

Kies dus voor meubels op pootjes, zoals je zetel en salontafel; ze laten de vloer zichtbaar en vergroten zo de ruimte. Hetzelfde geldt voor hangende kasten in plaats van modellen die op de grond staan. Nog een truc is om je zetel 10 centimeter van de muur te zetten, in plaats van tegen de muur. Deze ‘luchtigheid’ zorgt voor meer ruimtegevoel.

 

10.    Verlichting: more is more

Een goede verlichting is belangrijk om je ruimte optisch groot te maken. Hier geldt het principe: more is more. Zet elke hoek in de spotlight, en werk met voldoende lichtpunten. Niet alleen uit het plafond, maar ook wandverlichting of vloerverlichting zijn belangrijk. Zet bijvoorbeeld gezellige tafellampen of staanlampen op verschillende plaatsen in het huis.

 

Staanlamp Totum Alu van Zuiver €179

Zuiver

 

Voor vragen of advies, stuur een mailtje naar [email protected]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »