5 tips om je balkon of terras in de stad in te richten

5 tips om je balkon of terras in de stad in te richten

In een stad zoals Gent is niet iedereen gezegend met een grandioze tuin, maar niet gevreesd! Wij hebben de tips en tricks om jouw stadsbalkonnetje of terras om te toveren tot een echt mini paradijs.

  1. Gebruik de ruimte die je hebt optimaal

Aangezien de grondoppervlakte beperkt is, is het bijna een must om ook je verticale oppervlakte te gaan benutten.
Enerzijds mag je zeker je muren niet vergeten bij het aankleden van je terras of balkon. Zo behoud je meer ruimte op de vloer om iets van meubels te plaatsen én heb je toch meer inrichtingsruimte. Hier kan je decoratie of planten bevestigen.
Anderzijds kan je niet enkel je muren als vergroting van je balkon bekijken maar ook je omheining zelf. Een balkontafeltje is ideaal voor die zomerse hapjes en drankjes.

 

Balkontafeltje

Balkontafeltje in acaciahout €66


De meubels die je kiest zijn ook cruciaal om de ruimte die je hebt functioneel in te richten. Een loungebank die je kan uitschuiven helpt je om genoeg beweegruimte over te laten als dit nodig is, maar geeft je ook genoeg ligruimte als je even wil relaxen.

 

Karup

Outdoor Sofa - Buckle Up van Karup €849

  1. Gebruik materiaal dat je niet hoeft op te bergen

Als je in de stad woont is het niet altijd vanzelfsprekend om je buitenmeubels die op je balkon of terras staan in de winterperiode op te bergen. Hier kan je ervoor zorgen dat je dat niet hoeft te doen door meubels aan te kopen in materialen waar opbergen niet nodig is. Hier kan je kiezen voor aluminium, roestvrij staal of kunststof meubelen.

Als je een beperkte opbergruimte hebt kan je natuurlijk gebruik maken van makkelijk opbergbare meubelen zoals stapelbare of opvouwbare stoelen gelijk dit bistrosetje "Arc & Ciel" van Emu. De tuinmeubelen van Emu zijn niet alleen super mooi, maar ook roestvrij en zeer stevig!

 

Emu

Bistroset Arc & Ciel van Emu €374

 

  1. Verruim je balkon met meer groen

Zoals eerder aangehaald kan je je eigen groene oase creëren op een verticale manier. Zo’n verticale tuin is niet enkel praktisch als je over een kleine ruimte beschikt zodat er meer grondoppervlakte overblijft, maar zorgt tegelijkertijd ook voor een mooie aankleding van een anders saaie muur. Het haalt tegelijkertijd ook dat stadsgevoel een tikkeltje naar beneden.

 

Outdoor tafeltje

Outdoor Bijzettafel Terrazzo Black €149

  1. Vergeet je vloer niet

Haal het beste uit je kleine oppervlakte! Een leuk vloerkleed maakt je inrichting helemaal af en zorgt ervoor dat je bijna vergeet dat je op een klein terras zit. Het is een simpele toevoeging dat veel extra warmte en gezelligheid creëert.

 

HKLiving

Buitentapijt van HKLiving €179

 

  1. Licht om langer te kunnen genieten

Om met volle teugen te kunnen genieten van je buitenruimte is het belangrijk dat je iets van verlichting aanbrengt. Dat maakt je knusse stekje niet enkel gezelliger maar geeft je ook onmiddellijk de mogelijkheid om extra lang buiten te kunnen genieten.

 

Zuiver

Dimbare, draagbare lamp Smarty van Zuiver €85

 

Bekijk hier ons volledig outdoor assortiment.

Graag meer info en advies? Kom langs in de winkel of stuur een mailtje naar [email protected] en we helpen je graag verder!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.